tirsdag 27. november 2012

Italiensk langpannebrød

Italiensk lanpannebrød, eller foccacia som det også kalles, er perfekt tilbehør til tapas, supper, lasagne og mye mer. Jeg har bare hatt på salt, krydder og olje, men en kan også ha på oliven, cherrytomater eller hva en måtte ønske...


Italiensk langpannebrød: (1 stor langpanne)
   14 dl hvetemel
   1 pk. tørrgjær
   7 dl vann
   4 ss olivenolje
   1 ts salt
   1 ts sukker

Stekes midt i ovnen i 20-25 min på 200 grader.

Bland sammen mel, sukker, salt og gjær. Varm opp vannet til 37 grader, bland i oljen. Bland vann/olje sammen med det tørre. Det blir en ganske bløt deig. Så setter du den til heving i 15 min.

Legg bakepapir på ei langpannebrød, og tøm deigen utover brettet og bre den utover. Tøm litt olje over (ca. 4 ss) og bruk en slikkepott til å dra det utover. Lag brytemønster i den størrelsen du ønsker og strø over 2 ts provencekrydder og godt med havsalt/flak. Hev en i 15 min og stek den til den har fått litt farge.

Det er aller best varmt!


Nam fra Søtmons

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...