mandag 20. august 2012

Marmorerte sjokolade- og vaniljecupcakes


Disse var kjempe gode, og glasuren himmelsk! En blanding av sjokolade- og vaniljemuffins med tilhørende vanilje- og sjokoladeglasur...


Sjokolade- og vaniljemuffins: ca 20 små
   80 g mykt smør
   3 dl sukker
   3,75 dl mel
   1 ss bakepulver
   1/2 ts salt
   3 ss bakekakao
   2 egg
   2,4 dl H-melk
   2 ts vaniljesukker

190 grader i 18-20 min midt i ovnen.

Pisk sammen mel, smør, sukker, salt, bakepulver til brødsmuler. Bland sammen egg og melk, tilsett litt og litt i blandingen til du har en jevn røre. Del i to like deler og tilsett vanilje i den ene og sjokolade i den andre. 

Fyll 1/3 av muffinsformene med sjokoalderøre og like mye med vanilje oppå. Bruk enden av en t-skje og snurr litt nedi muffinsen for å blande de litt.


Stek de til de er gyldne. Så har du lekre marmorerte muffins.


Sjokoladesmørkrem:
   3,3 dl melis
   6 ss bakekakao
   80 g mykt smør
   3-4 ss H-melk

Vaniljesmørkrem:
   4,2 dl melis
   80 g mykt smør
   1 ts vaniljesukker
   3-4 ss H-melk

Slik gjør du med begge glasurene: Bland sammen det tørre med smør, enten kakao eller vaniljesukker, når alt er brødsmuler tar du i 3 ss melk, pisk godt til alt er sammen. Hvis glasuren fortsatt er ganske tjukk tar du i litt mer melk. Pisk den lenge til den er fluffy og kremete.

Når du pynter tar du litt av hver av glasurene på hver muffins. Bruker du sprøytepose tar du vanilje på den ene siden av posen og sjokolade på den andre, så kommer mønstre av seg selv.


Nam fra Søtmons

3 kommentarer:

  1. Disse kan jeg tenke meg ble gode! Fikk bare anledning til å utprøve glasuren, og den var ikke så aller verst! I alle fall ikke når den var på toppen av ei trønderbær! :D

    SvarSlett
  2. Alt ble litt for søtt. Jeg kjente kaloriene strømme inn. Men de ble gode <3

    SvarSlett
  3. Kalorier er det nok massevis av i disse, så om en er på diett er de ikke til å anbefale. En kan bytte ut glasuren med noen som ikke er fult så søt. Selv syns jeg denne sjokolade glasuren er til å dø for, http://elskersotsaker.blogspot.com/2012/04/sjokolade-cupcakes-med-hvit-sjokolade.html , så den kan jo prøves til. Evt halvparten med hvit sjokolade og halvparten med lys kokesjokolade.

    SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...