onsdag 18. april 2012

Sjokolade cupcakes med hvit sjokoladeglasur



Da ble det til slutt glasur på sjokolade muffinsene, og jeg kan vel nå kalle de for cupcakes. Oppskriften på disse lekkerbiskene er som følger.....



Sjokolade muffins: (ca. 30 små)
   4 egg
   4 dl sukker
   200 g smør
   2 dl melk
   8 dl mel
   2 ts salt
   6 ss kakao
   4 ts vaniljesukker
   3 ts bakepulver
   Sjokolade etter ønske

Stek midt i ovnen på 180 grader i ca 12-14 min.

Pisk egg og sukker til eggedosis. Smelt smøret og tilsett melken, når dette har kjølnet litt ha det i eggedosisen. Bland sammen det tørre, og tilsett det i porsjoner til du har en jevn blanding. Fyll muffinsformene 2/3 fulle. Hakk derretter opp sjokladen i biter og strø oppå.

Prikken over i'en er så klart glasuren!

Glasur:
   200 g mykt smør
   200 g melis
   300 g hvit sjokolade

Smelt sjokoladen i vannbad eller på svak varmen, gjør du det på svak varme er det viktig at den ikke varmes for mye. Pisk sammen mykt smør og melis, så tilsetter du den smelta sjokoladen. Pisk den godt og lenge, til den er skikkelig fluffy! Hvis du har vært så uheldig å varme sjokoladen litt for mye så glasuren skiller seg er trikset å tilsette litt vann, start med en ts og pisk igjen, hvis det ikke er nok litt til.

Dette er en stor nok porsjon glasur til at du kan ta på ganske mye. Etter at jeg hadde tatt på alle var det fortsatt en del igjen i sprøyta. Utrolig god å bare spise fra bollen.



Nam fra Søtmons

1 kommentar:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...